Skip to main content

Professional Scrum Master II

Hilversum, May 22-23, 2023

Class Overview

Een Advanced Scrum Master Training

Meer dan alleen een Scrum Master. De PSM II is een gevorderde vervolgopleiding na de Professional Scrum Master (PSM I). PSM II biedt unieke inzichten, diepgaande kennis en de mogelijkheid je skills te verbeteren. Scrum.org certificaat inbegrepen.

Class Details

Language

Dutch

Delivery Method

In Person Class
Location: Hilversum, Netherlands (venue details)

Date

Start: May 22, 2023
End: May 23, 2023

Class Format

Traditional

Partner

Xebia

Registration & Price

Price: EUR 1570

Registration for this class has closed

More Information

Boost jouw Scrum Master skills!

Je bent een Scrum Master of Agile Coach met grondige kennis van Scrum. Toch loop je soms tegen uitdagingen aan of vraag je jezelf af hoe je meer impact kan maken. Dat is precies waar de PSM II je bij helpt! Hoog tijd om een deep-dive te nemen in jouw rol en te leren hoe je het Scrum Team, de Product Owner en de organisatie nog beter kan ondersteunen.

PSM II is perfect voor

De Professional Scrum Master II training is perfect voor Scrum Masters die klaar zijn voor een volgende stap. De PSM II is een vervolg is op de Professional Scrum Master (PSM I). Een training op Expert level. Om deel te nemen aan de cursus is minimaal 1 jaar werkervaring als Scrum Master of Agile Coach een vereiste. De PSM I hoef je niet verplicht afgerond te hebben, maar we raden dit wel aan.

Wat leer je tijdens de Professional Scrum Master II (PSM II) training?

De PSM II training staat in het teken van jouw ervaring als Scrum Master. Aan de hand van jouw eigen praktijkvoorbeelden onderzoeken we hoe je een nog effectievere true leader wordt en hoe je Scrum in lastige situaties toepast. Daarna verleggen we onze focus van jouw rol naar jouw plek in de Agile organisatie. Wij delen diverse manieren om met de rest van de organisatie samen te werken en het Scrum Team te ondersteunen. Je leert de juiste gesprekken binnen de organisatie te voeren en een nog betere Scrum Master te worden. Met PSM II haal je het meeste uit jezelf en het team, zelfs in een uitdagende omgeving.

Programma

  • Scrum begrijpen en toepassen: hoe helpen Scrum principes jou de beste beslissingen maken?
  • Mensen en teams: hoe zorg je dat het Scrum Team zo effectief mogelijk presteert?
  • Agile product management: hoe ondersteun je bij het beheer van de Product Backlog?
  • Van ontwikkeling tot oplevering: leer practises en technieken als 'Liberating Structures' gebruiken
  • Agile en dan: leer een omgeving creëren waarin je de voordelen van Agile maximaal ervaart

PSM II Trainers

Onze trainers zijn door Scrum.org gecertificeerde experts. Het zijn goeroes in hun vakgebied. Goeroes met ontzettend veel praktijkervaring. Deze ervaringen delen ze graag met jou als extra aanvulling op de PSM II leerdoelen die door Scrum.org zijn bepaald. De perfecte voorbereiding op jouw PSM II examen!

PSM II Certificering

Het PSM II examen (plus 1 herkansing) en Scrum.org certificaat zijn bij de training inbegrepen. Je legt het examen online af op een moment naar keuze. Let op, alleen wanneer je het examen binnen twee weken na de laatste trainingsdag maakt ontvang je een gratis tweede kans. Slaag je voor het PSM II examen dan:

  • ontvang je een Scrum.org Professional Scrum Master certificaat
  • word je levenslang lid van de Scrum.org community
  • word je opgenomen in de wereldwijde Professional Scrum Master database
  • krijg je 40% korting op het PSM III examen

Professional Scrum Master Learning Journey

De Learning Journey van een Professional Scrum Master begint met nieuwsgierig zijn naar Scrum. We bieden je de basics in onze Scrum Foundation training. Heb je al een idee wat Scrum inhoudt, dan kan je ook direct starten met de PSM I training op Professional level. Na PSM I (of minimaal een jaar Scrum ervaring) kan je bij Xebia Academy jouw Learning Journey vervolgen met deze PSM II trainingDe PSM II training is op Expert level.

Ja, ik wil Professional Scrum Master worden

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

Het Scrum.org PSM II examen is bij de prijs van de training inbegrepen, net als het studiemateriaal en een lekkere lunch. Reis- en verblijfkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Venue

Xebia Office
Laapersveld 27
1213 VB, Hilversum
Netherlands

Gunstig gelegen vanaf de A27/afslag 33 Hilversum.
Gratis parkeren.
Treinstation Hilversum Sportpark is op loopafstand.

Lunch, snacks en drankjes zijn inbegrepen bij de training.