Professional Scrum Master II Utrecht, Aug 7-8, 2019

PSM II

Course Overview

Professional Scrum Master II training

De Professional Scrum Master 2 (PSM2) training (voorbereidend op het PSM2 examen) draait om het maken van de volgende stap in jouw rol als Scrum Master. Dat begeleiden we in deze intensieve tweedaagse training die tevens het vervolg is op de Professional Scrum Master training (PSM) en je voorbereidt op het PSM 2 examen. Vraagstukken als het faciliteren en het voeren van de juiste gesprekken met het team, de Product Owner én de organisatie komen aan bod. 

Price: EUR 1495

Course Details

Location

Utrecht, Netherlands

Date

Aug 7, 2019
Aug 8, 2019

More Information

Language: Dutch

Is de Professional Scrum Master II training geschikt voor mij?

Voor de Professional Scrum Master 2 (PSM2) training dien je de Professional Scrum Master training gevolgd te hebben en gecertificeerd Scrum Master te zijn. Je hebt minimaal een jaar ervaring en je wilt meer kennis opdoen, zodat je ook de meest pittige situaties kunt begeleiden en kunt groeien in jouw rol als coach. Er ligt een focus op servant leadership en het zo goed mogelijk ondersteunen van het Development Team, de Product Owner en de organisatie. Je bent daarnaast op zoek naar meer verdieping en handvatten, om jezelf en de organisatie te helpen.

De focus en leerdoelen 

In de Professional Scrum Master 2 (PSM2) training ligt er een focus op de facetten die nodig zijn om te groeien richting een succesvolle Scrum Master. Zo wordt er ingegaan op principes en waarden die de Scrum Master helpen in hun beslissingsproces en in het veranderen van de omgeving van Scrumteams (een omgeving gedreven door Agility). De Scrum Master is een complexe rol en moet vaak verschillende sub-rollen aannemen, waaronder:

  • De Scrum Master als een leermeester
  • De Scrum Master als Coach & Mentor
  • De Scrum Master als Facilitator
  • De Scrum Master als Change Agent

Hoe kan ik me goed voorbereiden?

Voordat je begint aan de training is het handig om praktijksituaties die je wil bespreken voor te bereiden en na te denken over je grootste succes en je grootste misser als Scrum Master.

Examen

Na afloop van de training krijg je een examencode van Scrum.org toegestuurd voor het PSM 2 examen. Deze code ontvang je binnen 48 uur na het volgen van de training. Hier zijn geen kosten aan verbonden en aan de code zit geen afloopdatum. Het examen kan dus rustig thuis worden gemaakt op elk geschikt moment. Wij raden echter aan om het examen zo snel mogelijk na het volgen van de training te maken. Ervaring leert dat deelnemers het beste scoren wanneer zij het examen binnen een week na het volgen van de training afleggen. Let op, de examencode is slechts één keer geldig. Neem je deel aan het examen binnen 14 dagen na afloop van de training en behaal je helaas niet de benodigde 85% om te slagen, dan geeft Scrum.org je éénmalig een gratis herkansing cadeau! Let op, bij deelname aan het examen na 14 dagen na afloop van de training vervalt dit eenmalige presentje. Er dient dan zelf een nieuwe examencode bij Scrum.org te worden aangevraagd. De kosten hiervan zijn voor de deelnemer. Alle informatie over het examen en de certificering vind je ook op onze certificeringspagina. Het examen is in het Engels. In de training worden daarom ook de Engelstalige termen gebruikt.   

Professional Training Network Provider

Prowareness

Registration

Registration for this class has closed