Professional Scrum Master Stockholm, Jun 7-8, 2022

PSM

Course Overview

Professional Scrum Master är en modern utbildning i Scrum. Det är den senaste officiella kursen från Scrum.org. Ken Schwaber som nu driver Scrum.org skapade först den populära CSM-kursen. Scrum har utvecklats mycket sedan dess och Ken har gått vidare och skapat efterföljaren PSM. I den kan du lära dig allt om hur modern Scrum ser ut.

Utbildningen hålls ständigt uppdaterad av Ken tillsammans med nästan 100 andra experter runt om i världen.

Det säkerställer att du får ut maximalt värde, och att din Scrum Master-certifiering förblir ett respekterat kompetensbevis i branschen.

Vi har flertalet certifierade Professional Scrum Trainers. Kursen hålls av Henrik Berglund, Björn Persson, Fredrik Wendt, Lisa Sandberg, David Sundelius eller Laszlo Fischer. Denna kurs är på svenska och vi ser till att allt materiel passar för oss i Sverige.

Vi använder få eller inga slides under kursen och det är många övningar och diskussioner. För att deltagarna lättare ska kunna applicera idéerna efter kursen bygger övningarna och diskussionerna på verkliga situationer.

Instruktör

Price: SEK 15950

Course Details

More Information

Language: Swedish

Innehåll

  • Vad är Scrum och hur har det utvecklats?
  • Varför fungerar Scrum och vad är skillnaden mot traditionell utveckling?
  • Scrumramverket och dess aktiviteter. Vad är syftet med allt och hur får man det att fungera?
  • Förändring. Vad händer när man börjar införa Scrum i en organisation?
  • Livscykelkostnaden för system. Hur mäter man och optimerar den med Scrum?
  • Vad skiljer Scrum Team från traditionella projektgrupper? Hur startar man bäst ett nytt team?
  • Planering på lång och kort sikt, estimering av tid och kostnad.
  • Förutsägbarhet, riskhantering och rapportering.
  • Stora organisationer/projekt. Att skala Scrum.

Certifiering

Efter kursen får du möjlighet att göra ett certifieringstestet på webben för att kunna bli certifierad som Professional Scrum Master I. I kursen ingår även 40% rabatt på ett försök på det mer avancerade certifieringstestet PSM II.

Certiferingen, PSM, är den enda på marknaden som utfärdas av Scrums skapare, Ken Schwaber.

Rekommendationer

Kan varmt rekommendera ProAgiles Professional Scrum Master kurs. Kursen hade ett bra upplägg och mix mellan presentation, övningar och grupparbeten…Till de som funderar på vilken Scrum Master kurs som de skall välja så kan de sluta leta. Välj ProAgiles!
– Kristian Alsén, Etteplan

Kursen gav mig en helt ny syn på utveckling och ledning av utvecklingsgrupper. Jag fick massor av Aha-upplevelser och jag är säker på att jag kommer få nytta av detta i mitt framtida arbete.
– Bo Silverspjuth, Ostis AB

Vill du få en djupare förståelse för Scrum och dess principer är detta kursen för dig! Teoretiska pass blandat med gruppövningar där man får diskutera med andra deltagare är en lyckad kombination och kursen anpassas hela tiden efter deltagarnas önskemål.
– Fredrik Vestin, Prodacapo

En kurs som täcker allt inom det senaste samtidigt som det känns som att det är vi kursdeltagarna som väljer innehållet.
– Helena Sanneblad, HiQ

Henriks fundamentala förståelse för Scrum, programmering och människor gav mig och utvecklingsteamet rätt verktyg för framtiden.
– P-A Gustafsson, Add More Value

Jag rekommenderar stark kursen Professional Scrum Master. Den har ett mycket bra upplägg där teori varvas med praktik på ett väl avvägt sätt.
– David Lindgren, Altran

En kurs som på ett pedagogiskt och utmanande sätt lärde mig massor. Henrik är en engagerad och duktig lärare som får med alla i disskusionerna. Kursens stora styrka var att den inte bara arbetade med ”hårda fakta”, utan gick ett steg längre och fick mig att tänka i nya banor och verkligen förstå vad det innebär med Scrum. Jag kan varmt rekommendera denna kursen till alla som verkligen vill förstå vad Scrum innebär och jag kan lova att det blir stimulerande och berikande.
– Mikael Sjökvist, Altran

Jag kan start rekommendera kursen Professional Scrum master. Henrik är en bra kursledare med bra erfarenheter och exempel från verkliga händelser.
– Mattias Almén, Almén IT

Professional Scrum Master kursen lär dig lära andra att tänka, agera och förändra.
– Peter Åsberg, Speed Ledger

Praktisk, verklighetsrelaterad och tankeprovocerande!
– Magnus Nyquist, ReadSoft

Venue

Kursen hålls i NFI:s lokaler på Götgatan 14 i Stockholm.

Foto från NFIs lokaler

Professional Training Network Provider

ProAgile

Registration

Registration for this class has closed