Skip to main content

Professional Scrum Product Owner - Advanced

Live Virtual Class, October 28-29, 2020

Class Overview

Update: deze training stond oorspronkelijk op locatie gepland op 14/15 oktober maar is door omstandigheden 2 weken uitgesteld en omgezet naar virtueel in afstemming met de deelnemers.

De Professional Scrum Product Owner Advanced (PSPO-A) training is gericht op Product Owners die hun mandaat willen vergroten. Van 'mijn backlog voelt gemanaged door Stakeholders' naar 'mijn Stakeholders helpen mij de waarde van het Product te maximaliseren'. Van 'eigenaar zijn van de uitvoering van werkzaamheden aan het Product' naar 'eigenaar van alle aspecten die invloed hebben op het succes van het Product'.

Dat klinkt magisch. En nee, deze groei bereik je niet IN een 2-daagse training. Wat dan wel? 

De training is opgebouwd rondom de Product Owner stances. Dit zijn verschillende houdingen die je kunt toepassen als Product Owner, zodat je effectiever bent in je rol. Doordat je je eigen invloed kunt verbeteren op de verschillende situaties die horen bij je rol, behaal je betere resultaten. Denk aan de samenwerking met Stakeholders in de Sprint Review en daarbuiten. Maar ook aan de samenwerking met de rest van het Scrum Team, en mogelijk andere PO's binnen het bedrijfsportfolio. 

Voor elke 'stance' behandelen we een aantal veelgebruikte tools en technieken, en oefenen daarmee in een doorlopende case zodat je kunt proberen hoe de materie werkt. Dit doe je in teamverband samen met andere Product Owners in de training, geholpen en uitgedaagd door de trainers.

Elke Scrum Facilitators training wordt gefaciliteerd door twee ervaren trainers. Kai Stevens heeft ruim 12 jaar ervaring als Product Owner in verschillende omgevingen. Sjoerd Kranendonk werkt ruim 7 jaar als Scrum Master, (agile) coach en consultant en heeft buitengewone interesse en aandacht voor het belang van goed, effectief Product Ownership. Sjoerd is daarnaast Professional Scrum Trainer en heeft ruim 5 jaar ervaring met het geven van Scrum-gerelateerde trainingen. Hij heeft bovendien bijgedragen aan de ontwikkeling van de PSPO-A en andere voor Product Owners relevante trainingen. Sinds 2020 werken Kai en Sjoerd samen met andere enthousiaste Scrum trainers als Scrum Facilitators aan het verspreiden van kennis, tools & tips om Scrum effectiever toe te passen. 

Heb je vragen over de training? Neem graag contact op met sjoerd@scrumfacilitators.nl of via linkedin.com/in/sjoerdkranendonk

Class Details

Language

Dutch

Delivery Method

Live Virtual Class
Time Zone: Europe/Amsterdam
Start/End Time: 9:00 AM - 5:00 PM

Date

Start: October 28, 2020
End: October 29, 2020

Class Format

Traditional

Registration & Price

Price: EUR 1295

Registration for this class has closed

More Information

Lees meer over de visie & inhoud van de PSPO-A op de Scrum.org Professional Scrum Product Owner Advanced course page (engels).