Professional Scrum with User Experience Delft, Jun 18-19, 2019

PSU

Course Overview

Professional Scrum with User Experience training 

Professional Scrum with User ExperienceTM (PSU) is een 2-daagse praktische training, bedoeld voor deelnemers met enige Scrum ervaring. Je leert hoe je een moderne UX aanpak kunt integreren met Scrum om zo nog effectiever worden in het werken in Scrum Teams. De lange doorlooptijd en scope van ontwerp-activiteiten lijkt haaks te staan op de kort-iteratieve cadans van Scrum, maar niets is minder waar. In deze training ontdek je hoe UX technieken perfect passen in het Scrum-ritme, door deze al tijdens de training in de praktijk te brengen met een cross-functioneel team. Na het succesvol afronden van het online examen ontvang je de door Scrum.org erkende Professional Scrum with User Experience I (PSU I). 

Price: EUR 1495

Course Details

Location

Delft, Netherlands

Date

Jun 18, 2019
Jun 19, 2019

More Information

Language: Dutch

Is de Professional Scrum with User Experience training geschikt voor mij? 

De Professional Scrum met User Experience (PSU) training is bij uitstek geschikt voor Scrum Team leden in alle rollen, alsmede voor UX experts welke samenwerken met Scrum Teams. Je hebt al enige kennis van en ervaring met Scrum, en bent op zoek naar manieren om UX werk van research tot ontwerp beter te integreren in het Scrum proces. Om het maximale uit deze training te halen, raden wij je sterk aan om eerst een Professional Scrum Foundations training, Professional Scrum Master training, of een Professional Scrum Product Owner training te volgen. We gaan er in deze training namelijk vanuit dat je beschikt over de basiskennis van het Scrum Framework. Wil jij UX & Scrum effectiever laten werken, of je team(s) hiermee helpen, dan is de Professional Scrum with User Experience training zeker van toegevoegde waarde. 

De focus en de leerdoelen van  PSU training 

Na het volgen van de training heb je geleerd: 

 • Hoe je UX werk en de Scrum essentie kan verenigen, zoals Definition of “Done”, ordenen van de Product Backlog en elke Sprint opleveren van een “Done” Increment 

 • Hoe om te gaan met ontwerpwerk dat mogelijk meerdere Sprints door loopt, terwijl er wel elke Sprint waarde geleverd kan worden met Scrum 

 • Hoe het werk en expertise van UX Specialisten kan passen binnen cross-functionele Scrum Teams  

 • Hoe de balans getroffen wordt tussen ‘discovery’ en ‘delivery’ in een Scrum Team  

 • Om te borgen dat klantinzichten worden inbegrepen in de Scrum Events en besluitvorming  

 • Om de Definition of “Done” te communiceren in een wereld waar voortdurend nieuwe inzichten opgedaan worden 

 • Hoe Scrum Teams klantfeedback-loops kunnen gebruiken binnen een Sprint  

 • UX werk transparant maken, managen, ordenen en vatten in de Product Backlog en de Sprint Backlog 

De opbouw van de  training 

Tijdens de training worden verschillende onderwerpen behandeld. Uiteraard passen we de training aan op jouw vragen en ervaringen. In de training komen de volgende onderwerpen aan bod: 

 • Scrum met UX ondersteunt het continue leerproces  

 • Herdefinieren van werk als problemen die opgelost moeten worden  

 • Outcomes over outputs  

 • Managen van UX-werk in Scrum  

 • Focus op gebruikers  

 • Experimenten 

 

Voorbereiding 

Een goede basis voor iedere Professionele Scrum training is het lezen van de Scrum Guide. Er zijn gratis online assessments beschikbaar. We raden aan om om ter voorbereiding nog even de Scrum Open en Product Owner open door te lopen. Heb je eerder een Scrum.org training gevolgd, dan kan het helpen om daarop terug te blikken. Zorg er daarnaast voor dat je met een open blik en een passie voor verandering aan de training deelneemt. Na de training ontvang je verwijzingen naar bronmateriaal voor verdere verdieping en verbreding. 

Examen 

Het examen is in het Engels. In de training worden daarom ook de Engelstalige termen gebruikt. Na afloop van de training krijg je een examencode van Scrum.org toegestuurd voor het  PSU 1 examen. Deze code ontvang je  binnen 48 uur na het volgen van de training. Hier zijn geen kosten aan verbonden en aan de code zit geen afloopdatum. Het examen kan dus rustig thuis worden gemaakt op elk geschikt moment. Wij raden echter aan om het examen zo snel mogelijk na het volgen van de training te maken. Ervaring leert dat deelnemers het beste scoren wanneer zij het examen binnen een week na het volgen van de training afleggen. Let op, de examencode is slechts één keer geldig. Neem je deel aan het examen binnen 14 dagen na afloop van de training en behaal je helaas niet de benodigde 85% om te slagen, dan geeft Scrum.org je éénmalig een gratis herkansing cadeau! Let op, bij deelname aan het examen na 14 dagen na afloop van de training vervalt dit eenmalige presentje. Er dient dan zelf een nieuwe examencode bij Scrum.org te worden aangevraagd. De kosten hiervan zijn voor de deelnemer.

Professional Training Network Provider

Prowareness

Registration

Registration for this class has closed