Skip to main content

Professional Scrum Master

Amsterdam, November 13-14, 2019

Class Overview

Professional Scrum Master (PSM) training

De Professional Scrum Master (PSM) training is een tweedaagse training, waarin wordt ingegaan op de theorie en principes van Scrum. De toepassing van Scrum in het ontwikkelen van software neemt sterk toe (werk je in een andere omgeving dan IT? Bekijk dan ook de Professional Scrum Master voor Business training!). De focus ligt op de kracht van Scrum: oppakken en toepassen. Het koppelen van theorie en praktijk staan daarom centraal. Na het volgen van de training heb je een helder beeld van Scrum en ben je in staat met Scrum te starten in jouw team. Na het succesvol afronden van het online examen ontvang je de door Scrum.org erkende Professional Scrum Master certificering, PSM1.

We give this training in English as well.

Class Details

Language

Dutch

Delivery Method

In Person Class
Location: Amsterdam, Netherlands

Date

Start: November 13, 2019
End: November 14, 2019

Class Format

Traditional

Partner

Prowareness

Registration

Registration for this class has closed

More Information

Is de Professional Scrum Master (PSM) training geschikt voor mij?

Voor het volgen van de training dien je werkzaam te zijn als projectmanager, teamleider, IT/development manager, productmanager, testmanager, business analist, architect, developer of tester. Je hebt al enige ervaring met Scrum, maar bent nog niet gecertificeerd. We raden aan om de Scrum voor business of Scrum voor IT training gevolgd te hebben. Wil jij Scrum beter begrijpen, zodat je het beter kunt toepassen en jouw bedrijf verder kunt helpen? Dan is de Professional Scrum Master training zeker van toegevoegde waarde. 

Werk jij met meerdere teams aan één product? Dan is de SAFe Scrum Master training of SAFe Advanced Scrum Master training wellicht interessant voor jou. 

De focus en de leerdoelen van de Professional Scrum Master (PSM) training

De focus van de training ligt op de theorie achter Scrum en de basisprincipes binnen de methodiek. De training bestaat uit een mix van theorie en praktijkopdrachten.

Na het volgen van de training:

  • heb je een duidelijk beeld waarom Scrum werkt;
  • heb je een diepgaand begrip van dienend leiderschap, waardoor je kunt fungeren als Scrum Master voor je team én stakeholders;
  • ben je in staat om met Scrum te starten in jouw team, of de effectiviteit van het werken met Scrum te verhogen;
  • ben je in staat om Scrum Events op de juiste manier te faciliteren en in te richten;
  • ben je in staat om de rollen en verantwoordelijkheden binnen Scrum te definiëren en te bepalen hoe deze ingevuld kunnen worden binnen jouw Scrum team.

De opbouw van de Professional Scrum Master (PSM) training

Tijdens de training worden verschillende onderwerpen behandeld. Uiteraard passen we de training aan op jouw vragen en ervaringen. In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  1. De theorie en principes van Scrum
  2. De rollen, regels en gebruiken van Scrum
  3. Het werken met Scrum: mensen en teams
  4. Het coachen en faciliteren
  5. De rol van de Scrum Master

Voorbereiding

Een goede basis voor iedere Agile training is het lezen van de Scrum Guide. Er is een gratis online assessment beschikbaar. Zorg er daarnaast voor dat je met een open mind en een passie voor verandering aan de training deelneemt. Na de training ontvang je verwijzingen naar bronmateriaal voor verdere verdieping en verbreding.

Examen

Na afloop van de training krijg je een examencode van Scrum.org toegestuurd voor het PSM 1 examen. Deze code ontvang je binnen 48 uur na het volgen van de training. Hier zijn geen kosten aan verbonden en aan de code zit geen afloopdatum. Het examen kan dus rustig thuis worden gemaakt op elk geschikt moment. Wij raden echter aan om het examen zo snel mogelijk na het volgen van de training te maken. Ervaring leert dat deelnemers het beste scoren wanneer zij het examen binnen een week na het volgen van de training afleggen. Let op, de examencode is slechts één keer geldig. Neem je deel aan het examen binnen 14 dagen na afloop van de training en behaal je helaas niet de benodigde 85% om te slagen, dan geeft Scrum.org je éénmalig een gratis herkansing cadeau! Let op, bij deelname aan het examen na 14 dagen na afloop van de training vervalt dit eenmalige presentje. Er dient dan zelf een nieuwe examencode bij Scrum.org te worden aangevraagd. De kosten hiervan zijn voor de deelnemer. Alle informatie over het examen en de certificering vind je ook op onze certificeringspagina. Het examen is in het Engels. In de training worden daarom ook de Engelstalige termen gebruikt.