Skip to main content

Professional Scrum with Kanban

Hilversum, September 26-27, 2024

Class Overview

Leer meer over Scrum en Kanban, breid je vaardigheden uit en profiteer van het beste van beide werelden. Je behoudt je Scrum focus op het proces en de manier waarop je team samenwerkt, terwijl je met de transparante visualisatiemethoden van Kanban eenvoudig meer consistente voorspellingen doet voor het team en je stakeholders. Kanban Flow metrics helpen je je team nog beter coachen en betere vormen van samenwerking binnen het Scrum framework ontdekken. Deze metrics bieden een aantrekkelijk alternatief voor Velocity en Storypoints.

Class Details

Language

English

Delivery Method

In Person Class
Location: Hilversum, Netherlands (venue details)

Date

Start: September 26, 2024
End: September 27, 2024

Class Format

Traditional

Registration & Price

Price: EUR 1465
Register

More Information

De PSK training is perfect voor

PSK is perfect voor teams die Scrum gebruiken om producten op de markt te brengen. Ben jij Scrum Master en wil je performance verbeteren? Ben je een Product Owner en wil je verwachtingen van stakeholders managen op basis van transparante gegevens? Een Developer en wil je betrouwbare forecasts maken van de workload, of ben je een Kanban Practitioner op zoek naar een beter begrip van Scrum? Deze training gaat je helpen!

PSK is een Professional level training. Dit betekent dat er eisen zijn voor deelname. Jij beschikt over voldoende Scrum kennis en/of hebt minimaal één jaar praktijkervaring met Scrum. Scrum.org biedt een Open Assessment Entry Test waarmee je je huidige kennis van Scrum en Scrum with Kanban kunt toetsen voordat je aan de training deelneemt.

Wat leer je tijdens de Professional Scrum with Kanban (PSK) training?

Deze 2-daagse biedt een gevarieerd programma bestaande uit theorie, casestudy’s en praktische ervaring. Het theoretische deel vormt een stevige basis van kennis en inzicht in de manieren waarop je Kanban kunt integreren in een breed scala Scrum practices, terwijl de praktijkgerichte benadering ervoor zorgt dat je de visualisatie methoden van Kanban doelmatiger kunt toepassen. PSK gaat dieper in op diverse aspecten van werken met Scrum en Kanban, zoals zoals het begrijpen en toepassen van het Scrum Framework, het ontwikkelen van selfmanaging teams, productmanagement en Kanban principes.

Je leert:

 • Hoe 'flow' werkt binnen de context van Scrum.
 • Kanban voor Scrum Teams, om effectiviteit en efficiëntie te verbeteren.
 • Kanban gebruiken zonder het Scrum proces te veranderen.
 • Welke waarde Kanban toevoegt aan het Scrum proces.
 • Hoe Kanban helpt om Product Backlog Items te tracken tijdens verschillende 'delivery' fases.
 • Werkzaamheden analyseren en visualiseren met een Kanban bord.
 • Het Scrum proces en de samenwerking optimaliseren met dataflow metrics.
 • Betere voorspellingen doen (met minder inspanning).
 • Transparantie en zichtbaarheid vergroten en performance verbeteren.

PSK Trainers

Onze trainers zijn door Scrum.org gecertificeerde experts. Het zijn goeroes in hun vakgebied. Goeroes met ontzettend veel praktijkervaring. Deze ervaringen delen ze graag met jou als extra aanvulling op de PSK leerdoelen die door Scrum.org zijn bepaald. De perfecte voorbereiding op jouw PSK examen!

PSK Certificering

Het PSK examen (plus 1 herkansing) en Scrum.org certificaat zijn bij de training inbegrepen. Je legt het examen online af op een moment naar keuze. Let op, alleen wanneer je het examen binnen twee weken na de laatste trainingsdag maakt ontvang je een gratis tweede kans. Slaag je voor het PSK examen dan:

 • Ontvang je een Scrum.org Professional Scrum met Kanban certificaat.
 • Word je levenslang lid van de Scrum.org community.
 • Word je opgenomen in de wereldwijde PSK database.

Professional Scrum/Kanban Learning Journey

Xebia Academy biedt uitgebreide mogelijkheden om meer te leren over zowel Scrum als Kanban. Waar je ook bent op je carrierepad of wat je toekomstplannen ook zijn, wij helpen je een stap verder! Verken Scrum tijdens de Scrum Foundation of PSM training of maak kennis met Kanban tijdens onze Kanban Foundation training. Wil je meer weten over Kanban? Dan zijn onze Kanban System Design of Kanban Systems Improvement trainingen een goede keus! Creëer je eigen Learning Journey of neem contact op met onze trainingsadviseurs om jouw ambities te bespreken. 

Ja, ik wil meer leren over Scrum en Kanban!

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Het Scrum.org PSK examen en certificaat zijn bij de prijs van de training inbegrepen.
 • Studiemateriaal en een lekkere lunch zijn ook inbegrepen.
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.
 • Wil je goed voorbereid aan de slag? Lees de Scrum Guide en de Kanban Guide for Scrum Teams.

Venue

Xebia Office
Laapersveld 27
1213 VB, Hilversum
Netherlands

Gunstig gelegen vanaf de A27/afrit 33 Hilversum.
Gratis parkeren.
Treinstation Hilversum Sportpark is op loopafstand.

Lunch, snacks en drankjes zijn inbegrepen bij de training.

Registration

Register